Com hauries de dur la motxilla?

Més de 40 milions d’estudiants als Estats Units porten motxilles. Segons un estudi, sis de cada deu estudiants de 9 a 20 anys d’edat, van informar de dolor crònic d’esquena relacionat amb les motxilles.
L’Associació Americana de Teràpia Ocupacional ha publicat deu consells per evitar problemes de salut relacionats amb la motxilla:

1) No permeteu mai que el vostre fill porti més del 15% del seu pes corporal a la motxilla. Això significa que un nen que pesa 45 quilos no ha de portar una motxilla que pesi més de 7 quilos.
2) Carregueu els objectes més pesats a prop de l’esquena del nen, i organitzeu bé els llibres i el material dins de la motxilla, per evitar que llisquin.

3) Que portin sempre les dues corretges de la motxilla. L’ús d’una sola corretja pot fer que un nen s’inclini cap a un costat, que torci la columna vertebral i que li causi dolor o malestar.
4) Seleccioneu una motxilla amb corretges ben encoixinades. Massa pressió sobre les espatlles i el coll pot causar dolor i formigueig.

5) Ajusteu les corretges de l’espatlla perquè la motxilla s’adapti a l’esquena del nen. La part inferior de la motxilla ha de descansar a la corba de la part de baix de l’esquena, mai més de 10 centímetres per sota de la cintura del nen.
6) Utilitzeu la corretja que hi ha a la cintura, si la motxilla en té, per ajudar a distribuir el pes de la motxilla de manera més uniforme.
7) Feu una llista ben clara del que el vostre fill porta a l’escola i porta a casa, per assegurar-vos que el que hi porta és necessari per a les activitats del dia.
8) Si la motxilla és massa pesada, pot utilitzar una motxilla amb rodes que permeti arrossegar-la, i anar canviant de mà.

9) Trieu la motxilla de la mida adequada per a l’esquena del nen, que no sigui massa gran, així com una motxilla amb prou espai per al material escolar.

Si un estudiant experimenta mal d’esquena o mal al clatell, consulteu-ho al metge o a un terapeuta ocupacional.

(Informació proporcionada per l’American Occupational Therapy Association, Inc. Pàgina web: www.aota.org)