FORMACIÓ EN INTEGRACIÓ SENSORIAL 2022-2023

taller adults

Des del CEIB oferim dues formacions molt diferenciades per a aquest CURS 2022-23:

  • Curs d’Introducció a la Integració Sensorial (5a edició), que compta amb 50 hores teoricopràctiques, amb un gran component vivencial i experimental. Obert a professionals del món sanitari, educatiu i terapèutic. COMENCEM NOVA PROMOCIÓ, AL GENER 2023. LINK AL DOSSIER
  • Monogràfics: es poden cursar els monogràfics que es desitgin, en funció de les vostres inquietuds. Si teniu interès en alguna temàtica dels monogràfics, us hi podeu apuntar sense formació prèvia. Estan oberts a tothom qui vulgui aprendre sobre la Integració Sensorial.

 

DATES 2022 i 2023:

–> El curs d’Introducció a la Integració Sensorial començarà al gener 2023.

–> Per tenir accés als monogràfics 2, 3 i 4, cada participant pot triar les dates que siguin del seu interès, perquè els monogràfics estan gravats. Una vegada formalitzada la inscripció, donem accés a cada monogràfic durant 48 hores, o durant 10 dies consecutius si trieu l’opció intensiva. Recordeu que us podeu inscriure a la quantitat de monogràfics que desitgeu. El Monogràfic 1 és l’únic que és en directe, i la propera data serà el 23/10/22, de 15.00 a 19.30h.

 

OPCIONS D’INSCRIPCIONS:

OPCIÓ 1–> CURS D’INTRODUCCIÓ A LA IS – FORMACIÓ de 50 hores:

6 dissabtes, en horari de 9 a 18h

Dates: De gener a maig 2023. Les podeu consultar al dossier informatiu.

(totes les sessions seran presencials, amb opció de connectar-se ONLINE si es prefereix o si la situació sanitària ho fa necessari)

 

OPCIÓ 2–> MONOGRÀFICS (4 hores cadascun): Es poden fer tants monogràfics com es vulgui. Podeu demanar més informació al mail del CEIB.

– M1 LA INTEGRACIÓ SENSORIAL I EL TEA. Online en directe el diumenge 23/10/22

– M2 COM CREAR ESCOLES SENSORIALMENT INTEL·LIGENTS?

– M3 DIFICULTATS D’INTEGRACIÓ SENSORIAL I ALIMENTACIÓ

– M4 COM CREAR CASES SENSORIALMENT INTEL·LIGENTS?

 

A quina formació m’apunto?

  • Podeu fer l’opció 1 i complementar-la amb l’opció 2 (la quantitat de monogràfics que desitgeu)
  • Podeu fer només l’opció 2 o només l’opció 1

DESCARREGAR EL FULL D’INSCRIPCIÓ

 

MÉS DETALLS:

–> SOBRE EL CURS DE 50H: AL GENER 2023 COMENCEM LA 5a EDICIÓ. Aquest curs introductori a la Integració Sensorial pretén ser un descobriment de les bases que fonamenten aquesta teoria. En tot moment ens centrarem en els principis de la neurociència, però sempre l’acompanyarem amb la pràctica per comprendre les necessitats dels nens i nenes que presenten dificultats de processament sensorial.No és un curs que prepari els assistents per poder aplicar la teràpia d’Integració Sensorial, ja que per això cal una formació de més aprofundiment i temps. Però sí que pretén ser un curs per poder recolzar el nostre dia a dia com a professionals que atenem nens i nenes que presenten aquest tipus de dificultats. Per millorar la nostra pràctica professional, i principalment per beneficiar el desenvolupament de nens i nenes amb aquest tipus de necessitats.És un curs amb un alt component pràctic (els primers 4 dissabtes tenen moltes dinàmiques, exercicis i anàlisi de vídeos; i el darrer cap de setmana és totalment vivencial, a les sales de teràpia del CEIB).

DESCARREGAR DOSSIER DEL CURS 50 hores

–> SOBRE ELS MONOGRÀFICS: Es tracta de quatre monogràfics que combinen teoria i pràctica, on parlarem d’estratègies bàsiques d’integració sensorial, i descobrirem les necessitats sensorials dels nens i nenes en diferents contextos: TEA, alimentació, escola i casa. La formació al CEIB sempre ha tingut un alt contingut pràctic, i amb la nova modalitat online, hem dissenyat igualment continguts molt vivencials a través de la pantalla, per a la òptima integració dels conceptes que impartim.

  • Pel que fa al M1, volem descobrir quines són les característiques sensorials dels nens amb TEA, per poder comprendre les seves necessitats a l’entorn escolar, i descobrir les millors adaptacions per ajudar-los en el seu dia a dia. Els nens amb TEA presenten sovint dificultats sensorials i conductuals que afecten l’alimentació, el vestit, el joc, l’autonomia, etc. I per això us volem acompanyar a descobrir quines són aquestes especificitats sensorials de l’autisme, per optimitzar el vostre dia a dia.
  • Pel que fa al M2, volem parlar dels conceptes bàsics d’integració sensorial que es vinculen amb el dia a dia a les escoles. També descobrirem les necessitats sensorials dels infants d’avui dia i parlarem del concepte d’intel·ligència sensorial. Tot això ens permetrà descobrir com crear aules i escoles sensorialment intel·ligents. Amb aquesta aproximació de 4 hores, volem que els assistents tinguin una idea bàsica de com començar a modificar els entorns escolars, per optimitzar el benestar de nens i nenes i també de mestres, educadors, terapeutes, etc.
  • El M3 és totalment nou, i neix per donar resposta a laugment de les dificultats dalimentació associades a alteracions en la integració sensorial. Aquest monogràfic pretén clarificar la comprensió del desordre del processament sensorial, per aconseguir obtenir un diagnòstic correcte, i poder aplicar pautes que ajudin al benestar dels nens i nenes que presentin aquestes necessitats. Descobrirem com diferenciar quan es tracta d’una dificultat d’integració sensorial i quan no, dissenyarem idees bàsiques per facilitar el dia a dia de famílies, escoles i terapeutes, i sobretot aprendrem a posar-nos a la pell de les nenes i nens que viuen cada àpat com un moment d’estrès i de patiment.
  • El M4 neix arran del confinament que vivim a l’any 2020. El fet de viure tancats a casa durant mesos, ens ha permès elaborar un gran contingut, que permet dissenyar cases sensorialment més intel·ligents. Aquest monogràfic essencialment pràctic, ple d’idees i eines, permet a les famílies comptar amb recursos molt bàsics per millorar el dia a dia de les nenes i els nens en general, i sobretot quan presenten dificultats de processament sensorial. És un monogràfic essencial per a mares i pares, però també de gran utilitat per a cangurs, ties i oncles, àvies i avis, i per a tota persona interessada a millorar la qualitat de vida de les nenes i dels nens.

DESCARREGAR EL FULL D’INSCRIPCIÓ