8a EDICIÓ DEL CURS ANUAL D’INTRODUCCIÓ A LA INTEGRACIÓ SENSORIAL -GENER 2026-

taller adults

Des del CEIB oferim tres formacions molt diferenciades:

–> Curs anual d’Introducció a la Integració Sensorial (8a edició), que compta amb 50 hores teorico-pràctiques, amb un gran component vivencial i experimental. Obert a professionals del món sanitari, educatiu i terapèutic (i a famílies que tinguin un nivell acadèmic universitari i estiguin vinculades amb l’àmbit social, educatiu o humanístic).

COMENCEM NOVA EDICIÓ AL GENER 2026 (24 places com a màxim)

 

–> Taller Vivencial per entendre la Integració Sensorial (per a qualsevol persona que vulgui experimentar amb la integració sensorial). Ho fem una vegada cada trimestre, al CEIB. Pròxima data 2 de juliol 2025.

 

–> Monogràfics: es poden fer independentment del curs introductori, o alhora. És a dir, si algun dels temes dels monogràfics és del vostre interès, us podeu apuntar sense formació prèvia. Obert a tothom que vulgui aprendre sobre la Integració Sensorial. Podeu triar vosaltres les vostres dates d’accés als monogràfics que ja estan grabats.

 

MÉS DETALLS SOBRE EL CURS DE 50H – INTRODUCCIÓ A LA INTEGRACIÓ SENSORIAL –

NOVA EDICIÓ GENER 2026!

Aquest curs introductori a la Integració Sensorial pretén ser un descobriment de les bases que fonamenten aquesta teoria. En tot moment ens centrarem en els principis de la neurociència, però sempre l’acompanyarem amb la pràctica per comprendre les necessitats dels nens i nenes que presenten dificultats de processament sensorial.

No és un curs que prepari els assistents per poder aplicar la teràpia d’Integració Sensorial, ja que per això cal una formació de més aprofundiment i temps. Però sí que pretén ser un curs per poder recolzar el nostre dia a dia com a professionals que atenem nens i nenes que presenten aquest tipus de dificultats. Per millorar la nostra pràctica professional, i principalment per beneficiar el desenvolupament de nens i nenes amb aquest tipus de necessitats.

És un curs amb un alt component pràctic (els primers 4 dissabtes tenen moltes dinàmiques, exercicis i anàlisi de vídeos; i els darrers dos dissabtes són totalment vivencials, a les sales de teràpia del CEIB).

DESCARREGAR DOSSIER DEL CURS 50 hores

(totes les sessions seran presencials, amb opció de connectar-se ONLINE només si la situació personal ho fa necessari, doncs no podem garantia la mateixa qualitat en el format online). Els últims dos dissabtes no es podran fer online.

 

MÉS DETALLS SOBRE ELS MONOGRÀFICS (4 hores cadascun):

Es poden fer tants monogràfics com es vulgui. Són tots ONLINE (es pot accedir al contingut durant 48 hores, amb les pauses i repeticions que es vulguin). El M1 és online però en directe. Els M2, M3 i M4 estan ja grabats i podeu accedir segons acordem en la vostra inscripció.
– M1 LA INTEGRACIÓ SENSORIAL I EL TEA (8a edició). En directe DIUMENGE 26/10/2025
– M2 COM CREAR ESCOLES SENSORIALMENT INTEL·LIGENTS? (24a edició)
– M3 DIFICULTATS D’INTEGRACIÓ SENSORIAL I ALIMENTACIÓ (8a edició)
– M4 COM CREAR CASES SENSORIALMENT INTEL·LIGENTS? (10a edició)

 

 A quina formació m’apunto?

–> Es pot triar qualsevol de les 3 opcions anteriors (fins i tot podeu fer les tres)

–> També és possible sol·licitar una formació personalitzada per a un centre (col·legi, CDIAP, CSMIJ, col·lectiu, congrés, centre, etc.)

 

–> SOBRE ELS MONOGRÀFICS:

Es tracta de quatre monogràfics que combinen teoria i pràctica, on parlarem d’estratègies bàsiques d’integració sensorial, i descobrirem les necessitats sensorials dels nens i nenes en diferents contextos: TEA, alimentació, escola i casa. La formació al CEIB sempre ha tingut un alt contingut pràctic, i amb la nova modalitat en línia, hem dissenyat igualment continguts molt vivencials a través de la pantalla, per a la òptima integració dels conceptes que impartim.

En relació al M1, volem descobrir quines són les característiques sensorials dels nens amb TEA, per poder comprendre les seves necessitats a l’entorn escolar, i descobrir les millors adaptacions per ajudar-los al seu dia a dia. Els nens amb TEA presenten sovint dificultats sensorials i conductuals que afecten l’alimentació, el vestit, el joc, l’autonomia, etc. I per això us volem acompanyar a descobrir quines són aquestes especificitats sensorials de l’autisme, per optimitzar el vostre dia a dia.

Pel que fa al M2, volem parlar dels conceptes bàsics d’integració sensorial que es vinculen amb el dia a dia a les escoles. També descobrirem les necessitats sensorials dels infants d’avui dia i parlarem del concepte d’intel·ligència sensorial. Tot això ens permetrà descobrir com crear aules i escoles sensorialment intel·ligents. Amb aquesta aproximació de 4 hores, volem que els assistents tinguin una idea bàsica de com començar a modificar els entorns escolars, per optimitzar el benestar de nens i nenes i també de mestres, educadors, terapeutes, etc.

El M3 és totalment nou, i neix per donar resposta a laugment de les dificultats dalimentació associades a alteracions en la integració sensorial. Aquest monogràfic pretén clarificar la comprensió del desordre del processament sensorial, per aconseguir obtenir un diagnòstic correcte, i poder aplicar pautes que ajudin al benestar dels nens i nenes que presentin aquestes necessitats. Descobrirem com diferenciar quan es tracta d’una dificultat d’integració sensorial i quan no, dissenyarem idees bàsiques per facilitar el dia a dia de famílies, escoles i terapeutes, i sobretot aprendrem a posar-nos a la pell de les nenes i nens que viuen cada àpat com un moment d’estrès i de patiment.

El M4 neix arran del confinament que vivim l’any 2020. El fet de viure tancats a casa durant mesos ens ha permès elaborar un gran contingut, que permet dissenyar cases sensorialment més intel·ligents. Aquest monogràfic essencialment pràctic, ple d’idees i eines, permet a les famílies comptar amb recursos molt bàsics per millorar el dia a dia de les nenes i els nens en general, i sobretot quan presenten dificultats de processament sensorial. És un monogràfic essencial per a mares i pares, però també de gran utilitat per a cangurs, ties i oncles, àvies i avis, i per a tota persona interessada a millorar la qualitat de vida de les nenes i dels nens.

 

 



Skip to content